menu
Vraag uw gratis schatting

Wij garanderen u een luisterend oor en een kwaliteitsvolle begeleiding op lange termijn.

Een nieuwbouwappartement of een bestaand pand kopen: hoe kiezen ?

Een nieuwbouwappartement of een bestaand pand kopen: hoe kiezen ?

Bij de aankoop van een onroerend goed houdt een koper of een belegger rekening met verschillende parameters, afhankelijk van zijn oorspronkelijke doelstelling.

Maar bij een gelijkblijvend budget is de keuze tussen een bestaand of een nieuw pand soms ingewikkelder dan gedacht.

 

Dus hoe kunt u het beste kiezen tussen deze twee mogelijkheden?

Nieuwbouw, de juiste prijsgarantie

 

Nieuwbouw kopen, of het nu een appartement of een huis is, is vooral de zekerheid een woning te verwerven die voldoet aan de nieuwste normen, of het nu gaat om milieunormen, akoestische of thermische normen.

 

Deze keuze is niet anekdotisch, want al deze regels worden geacht comfortabeler woningen te bieden, zuiniger in gebruik en perfect aangepast aan de eisen van het moderne leven. Het is dus een verstandige keuze.

 

Nieuwbouwwoningen bieden ook een reeks garanties van de bouwer, die de koper beschermen en geruststellen tegen de belangrijkste bouwgebreken of afwerkingsafwijkingen.

 

Door heel in het begin van de bouw te kopen, heeft de toekomstige eigenaar ook de mogelijkheid om diverse aanpassingen te doen.

 

Het is dus een garantie dat u een woning zult kunnen kopen die zo dicht mogelijk bij uw smaak en behoeften ligt, op voorwaarde dat u uzelf voldoende tijd gunt volgens de geplande bouwperiode.

De charme van het oude


Meestal is het aanbod van bestaande panden veel groter dan het aanbod van nieuwe woningen, waardoor een ruimere keuze tegen een lagere prijs mogelijk is.

 

Deze mogelijkheid maakt veel selectievere keuzecriteria mogelijk, zoals een specifieke buurt. Dit geldt met name voor het hart van stedelijke centra waar nieuwe ontwikkelingen beperkt of zelfs verboden kunnen zijn.

 

Uiteraard geniet het aangekochte onroerend goed niet dezelfde garanties als een nieuw onroerend goed, met name wat de geldende normen betreft. 

 

Alles zal afhangen van de staat van het pand en de uitgevoerde renovatiewerken: een 19e eeuws gebouw kopen betekent uiteraard niet de elektrische installatie van die tijd kopen. 

 

In hoogwaardige oude gebouwen is het zelfs gebruikelijk om de oude architectuur en haar grote volumes te combineren met moderne kwaliteitsdiensten. 

 

Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de koper qua binnenhuisarchitectuur aansluit bij het bezochte pand, tenzij hij of zij renovatiewerkzaamheden overweegt. 

 

Een oude, slecht gemeubileerde flat kan ook een belemmering zijn om een oud pand te bezoeken, omdat het soms ingewikkeld is om zich te projecteren, het potentieel te beoordelen en de architectonische mogelijkheden naar waarde te schatten.
 

In werkelijkheid is het kopen van een bestaand pand vaak gebaseerd op liefde op het eerste gezicht, voor de buurt, voor het gebouw of voor het pand zelf. 

 

Nieuw kopen kan gebaseerd zijn op meer analytische en geruststellende criteria. Waar kopen in een bestaand pand altijd een beetje riskant is.

 

Bij Victoire, beantwoorden we niet alleen uw vragen, we adviseren u ook. Is het beter om een nieuwbouwappartement te kopen of om te investeren in een bestaand pand? Of is het verstandiger om te kopen dan om te huren? Wij staan aan uw zijde, in alle vertrouwen en discretie. 

 

Ons team van erkende makelaars zal u begeleiden van het begin tot het einde van uw vastgoeddroom, zodat aan al uw behoeften en wensen wordt voldaan.  

 

Neem contact met ons op om erover te praten! 
 X
Bekijk favorieten
favorieten